Om niet alleen leerlingen van de basisschool te informeren over de gevaren van een dode hoek bezoeken we evenementen in de provicies Drenthe, Overijssel, Gelderland en Limburg. Daar kunnen we u ook laten zien waar de dode hoeken zijn rondom een vrachtauto, bus of landbouwvoertuig en waar het veilig is om u te begeven in het verkeer rondom deze voertuigen. Hieronder en op onze facebookpagina ziet u wanneer we bij u in de buurt zijn.

Wilt u ons benaderen om ook uw evenement te bezoeken, neem dan contact met ons op

Vlindermarkt Emmen 10-07-2018

Dinsdag 10 juli wordt gestart met de campagnedagen over de dode hoek in de provincie Drenthe. Bezoekers van de vlindermarkt kunnen de dode hoeken van een vrachtauto ontdekken. Dat is belangrijk, omdat de dode hoek een gevaarlijke plek is in het verkeer. De campagnedagen worden uitgevoerd in het kader van de actie: Samen richting nul verkeersslachtoffers van de Provincie Drenthe.

Een kijkje in en rondom een echte vrachtwagen

Bezoekers kunnen een kijkje nemen in en om de cabine van een echte vrachtwagen! Op deze manier ervaren ze wat een chauffeur wel en niet kan zien. Buitenom de vrachtauto is er een instructie om te laten zien hoe te handelen rondom een groot voertuig in het verkeer. De boodschap hierbij is: blijf rechts en ruim achter de vrachtauto rijden. Als jij de chauffeur kan zien, dan kan hij jou ook zien.